Városlista
2024. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

A Kőszegi Várszínház 2022-ben alapította a Hollósi Frigyes-díjat, ezzel is emléket állítva a nagyszerű színművésznek, aki sok nyáron át játszott Kőszegen - olvasható a Kőszegi Várszínház MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A Hollósi Frigyesről (1941-2012) elnevezett díjat, amelynek odaítéléséről a nézők szavaznak, olyan színművész kaphatja meg, aki a Kőszegi Várszínház saját nagyszínpadi produkciójában kiemelkedő alakítást nyújt.

Az Őze Áron rendezte Hyppolit, a lakáj a Kőszegi Várszínház és a dunaújvárosi Bartók színház közös produkciója.

A Trifusz Péter képzőművész által tervezett díjat szombaton, a Hyppolit, a lakáj utolsó kőszegi előadása után a színpadon adta át Kálid Artúrnak Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója.

A közleményben Kálid Artúrt idézik, aki a díj átvételekor kiemelte: megtisztelő számára az elismerés. "Szabadúszó színésznek nincs +saját+ színháza, én mégis +anyaszínházamnak+ tartom a Kőszegi Várszínházat" - mondta, kiemelve: a legnagyobb elismerést az jelenti számára, hogy újra és újra visszahívják nyaranta. "És ha az ember azt érzi, hogy szeretik, akkor szívét-lelkét odaadja" - fogalmazott a színész.

Hollósi Frigyes lánya, Hollósi Kata a díj alapításakor úgy nyilatkozott: ez a díj édesapja számára is fontos lenne, hiszen egy olyan közösség hozta létre, amelyet nagyon szeretett.

Az első Hollósi Frigyes-díjat 2022-ben Takács Katalin kapta a Szentivánéji álom című darabban való játékáért, 2023-ban pedig Schneider Zoltán nyerte el a Miért pont kivi? című előadásban nyújtott alakításáért.

Fotó: Vaskarika.hu

Címkék: kálid artúr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:21, szombat | Életmód

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Országszerte 204 Mol töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában - közölte a Mol az MTI-vel pénteken.

2024. Augusztus 16. 07:52, péntek | Életmód

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is