Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2024. Augusztus 17. 08:21, szombat | Életmód
Forrás: MTI

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Országszerte 204 Mol töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában - közölte a Mol az MTI-vel pénteken.

A közleményben az augusztus 20-ai ünnepségek közeledtével felhívják az állattartók figyelmet arra, hogy az erős fény- és hanghatással járó jelenségek, mint például a tűzijáték, sokkolóan hathatnak az állatokra, ijedtségükben elkóborolhatnak. Ennek elkerülésére azt javasolják, hogy a tűzijátékok idejére engedjék be kedvencüket a lakásba, valamint, amennyiben sétálni indulnak, bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon tegyék.

Az elkóborolt állatokat a beültetett mikrochip alapján lehet azonosítani. A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a Mol töltőállomás-keresőn.

A Mol 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához.

Címkék: chipleolvasó, kutya, mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Életmód

A 60 éves Illés együttes előtt tisztelgő koncert lesz a Sportarénában

A hatvan éve alakult legendás Illés együttes előtt tisztelgő koncertet rendeznek 2025. január 11-én a Papp László Budapest Sportarénában kilenc mai népszerű zenekar részvételével.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Életmód

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban