Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2014. Július 07. 10:42, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Német kettős ügynök - Merkel: a kémkedés nem fér bele a "partnerek közötti együttműködésbe"

Német kettős ügynök - Merkel: a kémkedés nem fér bele a

Amennyiben igazak az Egyesült Államoknak is dolgozó német kettős ügynökkel kapcsolatos vádak, az egyértelműen ellentétben állna azzal, amilyennek lennie kellene a "partnerek közötti együttműködésnek" - fejtette ki a Pekingben tartózkodó Angela Merkel német kancellár hétfői sajtótájékoztatóján.

Merkel szerint ha a jelentések megfelelnek a valóságnak, akkor súlyos ügyről van szó.
Sajtóhírek szerint Washington egyelőre nem kívánta kommentálni azt a napokban nyilvánosságra hozott, hírszerzői források és politikusok által megerősített értesülést, hogy a német külföldi hírszerző ügynökség, a BND egy 31 éves alkalmazottja iratokat adott át, illetve adott el az amerikai titkosszolgálat egy megbízottjának.
A kínai vállalatok feltételezett ipari kémkedéseire vonatkozó kérdésre a német kancellár azt válaszolta, függetlenül attól, honnan erednek az effajta kísérletek, Németország azok ellen van. "Államként kötelességünk megvédeni a gazdaságunkat" - jelentette ki.
Li Ko-csiang kínai miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Kína és Németország egyaránt hackertámadások áldozata. Hozzáfűzte: a kínai kormány határozottan ellenzi e támadásokat, amint azt is, hogy bárki az internet felhasználásával üzleti titkokat, szellemi tulajdont lopjon. Kína kész a párbeszédre és a konzultációkra az internetbiztonság védelmében - jelentette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.