Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2015. Augusztus 06. 07:06, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Megrongálták a zimbabwei oroszlánt lelövő fogorvos nyaralóját Floridában

Megrongálták a zimbabwei oroszlánt lelövő fogorvos nyaralóját Floridában

Ismeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki nemrégiben világszerte állatbarátok ellenségé vált.

A férfi vitatott körülmények között megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.
A feliratot a Walter Palmer fogorvos által 2013-ban 1,1 millió dollárért megvásárolt Marco Island-i házának garázsajtajára festették fel. A rongálást kedden fedezték fel. Az ügyben a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

A Global Investigative Group elnevezésű, ingatlanok védelmére szakosodott magáncég vezetője szerint az elkövetők emellett pácolt sertéskörmöt szórtak szét Palmer garázsfeljáróján. Ezt az értesülést hivatalosan nem erősítették meg.

Az 55 éves Palmer a közösségi médián keresztül több fenyegetést kapott. A minneapolisi külvárosi rendelője előtt tüntetéseket tartott. A vadász sajnálkozását fejezte ki Cecil elejtése miatt, ugyanakkor az állította, hogy a zimbabwei oroszlánvadászata törvényes volt.

A fogorvos floridai nyaralójában jelenleg senki sem lakik. Az épületet biztonsági kamerákkal szerelték fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén