Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2014. Június 25. 15:58, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Az adidas továbbra is árulja az irányítósávos cipőket

Az adidas továbbra is árulja az irányítósávos cipőket

A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra az adidas által forgalomba hozott új cipőn is megtalálható az irányító sáv Oroszi László szerint, aki az erre vonatkozó szabadalom birtokosa.

"Megdöbbentem, hiszen a megoldásom, amit 1996-ban szabadalmaztattam, egyértelműen látható a cipőn. Nagyon sokba került a kifejlesztése, sorozatban gyártottuk, de azért nem volt bevételünk, mert az adidas rögtön elbitorolta" - mondta a váli feltaláló a feol.hu internetes oldalnak.
Oroszi László január 30-án jogerősen nyert a német sportszergyártó cég ellen a szabadalom-bitorlás tárgyában lefolytatott perben, így múlt pénteken megkezdődött a kártérítési per.
A szakember 1995-96-ban fejlesztette ki futballcipőjét, melynek újdonsága az orr-rész keménygumiból készített sűrű bordázata, az irányítósávok voltak, ezek javítanak a találati pontosságon, segítik a játékost a labda jobb irányításában. Oroszi szerint a sportszergyártó cég akkori fejlesztési igazgatója két társával megnézte a mintadarabokat, kértek belőle példányokat is, majd 2000-2001 körül az adidas piacra dobta a Predator Precision, majd a Predator Mania irányítósávos cipőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.