Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Augusztus 08. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A terhesség alatti szex a legjobb?

A terhesség alatti szex a legjobb?

Talán a természet jutalma, hogy bár a terhesség sok szempontból nehéz, de ez a kilenc hónap a legjobb a szexuális élet tekintetében - írja a Fox News. Cikkünkből kiderül, hogy mi áll az élettani jelenség mögött.

Dr. Ruslana Kadze, szülész-nőgyógyász ezt azzal magyarázza, hogy a kismedence fokozott véráramlása vérbőséget okoz a nemi szerv környékén. Ez okozhatja, hogy a nők ilyenkor jobban szeretik a szexuális együttléteket, mint máskor.

Ugyanakkor a mellek is érzékenyebbek, különösen az első trimeszter alatt, ezért ilyenkor általában azt sem szeretik, ha hozzájuk érnek. Viszont ez a második trimeszterre általában elmúlik.

Természetesen a kérdésben van némi ellentmondás, ugyanis sokszor nem ajánlott a terhesség alatti szex. Egyébként, ha csak az orvos nem mondja, a szex nem káros a babára nézve. Ráadásul az együttlétek segítenek a kismamának nyugodtnak maradni és jobban is alszanak tőle. Tehát összességében a terhesség alatti szex biztonságos és egészséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.