Hírek
2012. Június 17. 19:47, vasárnap |
Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu
A pálinka körül forgott minden
Szombaton rendezték meg a harmadik Vas megyei nyílt pálinka és párlat versenyt és fesztivált. Az is kiderült, hogy a magánfőzők és bérfőzdék pálinkái közül melyeket értékelte legjobbra a zsűri.
Az idei rendezvény a gyümölcs, a bor és a pálinka szerepét hivatott bemutatni a gasztronómiában.
Jó kedvvel és napsütéssel kezdődött szombaton reggel a harmadik Vas megyei nyílt pálinka és párlat verseny: zenés ébresztővel indult a nap, majd pálinkás jó nappal és koccintással folytatódott. A Buti Károly gyümölcsösében tartandó fesztiválon volt minden mi szem, szájnak ingere, a vendégek közül senki sem maradt étlen, szomjan.
- Próbáltunk változatos programokat összeállítani, hogy a pálink és párlatok versenye mellett mindenki találjon kedvére valót - mondta Buti Károly. - A rendezvényünk nemcsak az italok versenyéről szól, hanem fesztivál is egyben. Kulturális műsor zajlik egész nap a sátorban, számtalan fellépővel, játékokkal, tűzzsonglőrökkel kedveskedünk az érdeklődőknek. Emellett a környék kézművesei kínálják portékáikat. A rendezvény maga azonban a pálinkák és a párlatok körül forog. Idén 280-an neveztek be a megmérettetésre, a legtöbben bérfőzők. Érkeztek nevezők Sopronból, Győrből és Szombathelyről is.
A zsűrinek nem volt könnyű dolga, 31 féle pálinkát, párlatot és likőrt kellett pontozniuk. A hagyományos ízek, mint a sárgabarack és szilva mellett a vadtermésből készült nedűk is népszerűek voltak. A zsűri pontozta az illat tisztaságát, az íz karakterét, a harmóniát és a tisztaságot is. A versenyt a kőszegdoroszlói Pongrácz László málnapálinkája nyerte.
A NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága az idei évre is meghirdette a magánfőzők és bérfőzők, illetve a kereskedelmi főzdékben készített pálinkák és párlatok versenyét. A 18 fős szakértői zsűri június 8-án kóstolta végig a beküldött pálinkákat és párlatokat, s mind a kilenc kategóriában döntött a győztesekről, a helyezettekről. A bérfőzetők versenyének eredményét szombaton hirdették ki: első helyen a Győr-Moson-Sopron megyei Jankovics Ferenc végzett almapálinkájával. A megyéből is sok jó pálinkát neveztek a versenyre, többen is húsz pontot kaptak nedűjükre. A 282 benevezett pálinkából egyébként hatvan arany minősítést kapott. A kereskedelmi főzdék eredményeit június 30-án a győrvári pálinkafesztiválon hirdetik ki.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi
NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa
2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi
PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit
A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre
2024. November 22. 09:59, péntek | PR
Többen látják az egyetlen járható útnak a lakásbérlést a fiatalok számára
még mindig sokan vannak azonban, akik szerint pénzkidobás ingatlant kivenni